
Op de Wagenwerkplaats komt een multifunctioneel gebouw. Het pand krijgt de naam Samenwerkplaats 2.0 en biedt plek aan sociaal-maatschappelijke gebruikers die nu al op het historische spoorcomplex gevestigd zijn. Het gaat in eerste instantie plek aan de Verkeerstuin, de Samenwerkplaats en de Laswerkplaats. In het pand komen verder een horecagelegenheid en broedplaatsen waar bewoners, jongeren en organisaties uit de omgeving kunnen onderzoeken, ontdekken, groeien en ontwikkeling. Er is daarnaast ruimte voor nieuwe maatschappelijke gebruikers die een bijdrage leveren aan de aantrekkingskracht, leefbaarheid en sociale cohesie van het gebied.
Lees het volledige plan Bekijk de impressies en de plattegrond.
Synergie en kruisbestuiving
Door sociaal maatschappelijke partijen onder één dak te brengen, ontstaat synergie en kruisbestuiving. Gebruikers kunnen faciliteiten, kennis, creativiteit, mankracht etc. met elkaar delen en activiteiten slim en efficiënt op elkaar afstemmen. Door samenwerking wordt bovendien de zichtbaarheid en bekendheid van alle individuele partijen groter. Kortom: het geheel is meer dan de som der delen. Gebruikers behouden uiteraard wel hun eigen identiteit binnen de Samenwerkplaats 2.0.


Duurzaam pand met historische look
De Samenwerkplaats 2.0 krijgt een monumentale look die aansluit bij het karakter van de Wagenwerkplaats. Het pand wordt uiteraard wel gebouwd volgens moderne bouwstandaarden en duurzaamheidseisen. Zo krijgt de Samenwerkplaats 2.0 deels een groen dak en komen er zonnecollectoren op het pand.
Meer informatie