• De Laswerkplaats

BIJDRAGE AAN DE WERKPLAATS

 

Plekken als de Laswerkplaats zijn schaars. Daarom komen theatermakers uit heel Nederland naar de Laswerkplaats. Wat hier gemaakt wordt, vindt zijn weg naar theaters en festivals in Nederland. De Laswerkplaats biedt ook - tegen betaalbare tarieven of soms gratis - ruimte aan Amersfoortse [amateur]gezelschappen en jonge Amersfoortse makers die langere tijd op één plek willen werken aan hun productie. Bouwen, repeteren, monteren en spelen. Een eigen theater voor eigen publiek! Initiatieven als de Verkeerstuin, de Samenwerkplaats en de Laswerkplaats geven kleur aan het terrein. Ze vormen een open deur naar de wijk en de stad. Als die er niet meer zijn, wordt de Wagenwerkplaats een woon- en werkterrein zoals we er al zoveel hebben. Een plek waar iedereen achter zijn eigen deur zit en waar je op zondagmiddag leuk wandelt, maar waar het niet meer leeft en bruist.

Huidige locatie

Soesterweg 320
3812 BH Amersfoort
T NVT

Meer informatie

“Als je theater maakt, is de fase vlak voor je het podium opstapt cruciaal. Je hebt dan een plek nodig waar je alles bij elkaar brengt. Decor, licht, geluid, kostuums. Een plek waar je kunt experimenteren en repeteren. Zo’n plek bieden theaters niet. Ze hebben wel ruimtes, maar die zijn duur en je hebt er te maken met allerlei beperkingen in tijd en regels. De Laswerkplaats kent die beperkingen niet. Je kunt bij ons een week of een maand terecht om ongestoord aan je productie te werken. Je krijgt bij ons een sleutel, de alarmcode en daarmee alle vrijheid. Als je dat wilt ga je een halve nacht door. Je trekt gewoon tussendoor de deur achter je dicht zonder dat je hoeft op te ruimen. Dat is waardevol, want opruimen is een verstoring van het creatieve proces waar je als maker in zit.”

Prisca Maas, Stichting Laswerkplaats

 

 

 

 

SPECIFICATIES

De Laswerkplaats is ook voor een korte periode te huren. Huurprijzen zijn inclusief technische faciliteiten, elektriciteit, gas en licht. Wil je meer informatie over de faciliteiten of de huurprijzen van de Laswerkplaats? Stuur dan een e-mail naar: e-mailadres.

 

Ongedwongen ontmoetingsplek voor kinderen en volwassenen Lees meer